Hoe vind je er tijd voor?

Dat wordt me vaak gevraagd. Wat wandel je veel, hoe vind je er tijd voor?

Allereerst helpt het al dat ik er over blog. Daarnaast heeft het heel erg geholpen dat ik sinds kort regelmatig de auto beschikbaar heb (wij leven samen nog steeds met één auto; milieuvriendelijk, kostenbesparend en een tweede auto past ook simpelweg niet in de straat). Dat maakt het een stuk gemakkelijker om eens wat verder weg te gaan voor een mooi gebied (niet milieuvriendelijk overigens). Ten derde werk ik parttime. Bovendien vind ik wandelen gewoonweg heel belangrijk. Het helpt mij uit problemen, somberheid, vermoeidheid, chaos in mijn hoofd. Daardoor krijgt het hoge prioriteit bij me. Soms zijn het eigenlijk best saaie rondjes, stukjes die ik al heel vaak heb gelopen. Daarover blog ik niet altijd, maar het houdt me wel in de wandelmodus (ik probeer nog steeds een dagelijkse frisse ochtendwandeling tot gewoonte te maken, dat lukt helaas nog niet erg!).

Tot slot is het een kwestie van handig weten te combineren en ook kleine wandelingen te eren. Ik zal wat voorbeelden noemen, misschien lukt het jou daardoor ook om vaker te wandelen!

Een eetafspraak om 6 uur ’s avonds in Nieuwegein: om de spits te mijden ga ik er wat eerder naartoe en en verken het park Oudegein, ‘de groene long van Nieuwegein’. Het is echt wel een park, geen wilde natuur, maar je kunt er prima wandelen. Check onderstaande foto’s!

Een afspraak in Leidsche Rijn, Utrecht: ik stop even bij Parkeerplaats Klein Limburg en loop een rondje bij Kasteel Haarzuilens. Dat zijn dagen waarop ik in nette kleding de auto in stap met m’n wandelschoenen en -sokken in de hand.

Kijk eens naar jouw komende week. Wanneer kun jij iets slim combineren door eerder te vertrekken of na afloop even in de buurt te blijven? Of kun je een rondje om na het avondeten in je eigen buurt?

Wandel-ze!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s